perjantai 6. syyskuuta 2013

Marjavati


Nyt on saatu Hannukkalassa melkein kaikki marjat mehuksi. Muutama litra on vielä vadissa punaherukoita, ehkä niistä tehdään jälkiruokaa talon väelle.


Erilaisia säilykkeitä on tehty suuret määrät, "mihinkä ne kaikki saadaan sopimaan" mietti Lyydi. On ehkä talvella rakennettava porstuan perälle "laskettava" siis viileä komero, missä säilytetään ruokatarvikkeita.


Kanttarelleja sekä tatteja on tullut tänävuonna tosi paljon, niitäkin on vielä kuivattava.


Tässä on pöydällä vasemmalla porkkana-purjo-keltasipuli pikkelssiä sekä mansikkahilloa. Tarjoiluvadilla vakosipulilla maustettuja kurkkuja ja erilaisista kasviksista tehtyä pikkelssiä. Kaikkiin purkkeihin ei ole kukaan vielä ehtinyt tekemään etikettejä.



4 kommenttia:

  1. Kylläpä kelpaa talvella herkutella kun on säilötty noin mahtava määrä herkkuja.
    Pirttikalusto on myös hieno.

    VastaaPoista
  2. Jestas, miten ihanaa - Itsellä on sellainen viha-rakkaussuhde syksyyn ja kaikkeen säilömiseen ja mehustamiseen, kun ne määrää päivän milloin pitää tehdä - eivät odota - Mutta on se niin ihana tunne katsoa valmiita kauniita purkkeja ja pulloja ja - Oiiih!

    VastaaPoista
  3. Upeita mehusatseja ja säilykkeitä on talveksi!

    VastaaPoista
  4. Voi miten paljon täällä onkaan tapahtunut, marjoista kannuihin kaikkea ihanaa. Itsellä ei nyt mineihin riitä voimia.

    VastaaPoista