maanantai 23. tammikuuta 2012

Kesyrotta ja hattuhiiri, palkinnotKiitos kommenteista!


Hiiriasia oli aika mukavasti lukijoita mietityttänyt, kuten meitäkin. Eniten kuitenkin on ajatus vähän inhottavan ja raakalaismaisen puolella, sekä jonkin verran hyväksyntää hiirentaljan käytölle, jos sen tekee joku toinen. Vähemmän kommenteissa oli kiinnostusta itse ryhtyä taljan tekijäksi. Nyt jäi Äite vähän tappiolle tässä kisassa!


Todellisuudessa on kuitenkin toivottavaa saada mm. omakotialueelta sisään pyrkivät hiiret ja piharakennuksien rotat hävitetyiksi. Valkoisia hiiriä on myynnissä lemmikkien ruuaksi eläinkaupoissa, siellä tosin jo valmiiksi pakastettuina. Kyllä kaikilla eläimilläkin on tarkoituksensa, joten ei niitä tarvitse silti taljoiksi tehdä vain ihmisten tarpeisiinRaija Maula kirjoitti ajatuksensa aivan kuin minäkin olen ajatellut, joten hänelle lähtee Hiirenkarvalla somistettu villakangaslakki sekä -muhvi. Tein rasian kuljetusta varten sekä vielä onnitteluruusut vaasissa.
Tässä lakki kuvattuna takaapäin.

Lyydi emäntä sovitteli siskonsa hiirenkarvakaulus takkia ja samalla näitä Raijalle lähteviä hattua ja muhvia. Takki kyllä jää Hannukkalaan koska talvea on vielä jäljellä.

Tiina kirjoitti aivan ihastuttavan tarinan urheasta hiiriäidistä, loistavaa! Samoin hän oli todella miettinyt suhdettaan tähän hiiriasiaan. Näin pohdintojen jälkeen löytää asioista monta näkökulmaa, niin hyviä kuin huonojakin.

Hänelle tein kesyrotan hiirentaljan nenäosasta, siitä lemmikki sai oikein mojovat viikset. Rotan sisällä on muotoiltu pala puuta, pinnassa hiirennahka, korvat leikattu myös hiirestä ja häntä vyöstä leikattu nahka suikale.

Terraariossa on puulastua, heinää pesänä ja hieman ruokaa. Laitan vielä onnittelukukat vaasissa.

 Nana oli laittanut vahvan tarinan oman kantansa tueksi. Tähän kirjoitukseen oli uhrattu aivokapasiteettiä ja lujaa uskoa elämän filosofiseen puoleen. Monien pohdintojen ja kirjoitetun tekstin moninaisuus antaa ajattelemisen aihetta vielä monelle meistä. Tästä syystä laitan hänelle tunnustuspalkkion tulevien elämäntaitojen eteenpäin viemiseksi. Nanalle lähtee nahkasalkku jossa joitain tärkeitä työkaluja seuraaviin projekteihin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti