keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kukkaruukkujen aika






Tämä on muottiainetta joka lämmitetään vedessä, josta tehdään sopiva muotti, se on jäähtyessään napakka ja hieman joustava. Käytetyn muotin voi laittaa uuteen malliin, vain uudestaan kuumentamalla vedessä. Värit näillä paloilla on oikein herkulliset silti ne kaikki voi laittaa yhteen. Aine ostettu Turun Silver studiosta. Minun muotissani on sininen ja vihreä puristeltu yhteen, painoin möykyn tyhjään teippirullaan ja sisälle pienen kukkaruukun. Hetkenpäästä vedin mallin pois ja muotti jäähdyttyään oli valmis.







Erilaisia versioita kukkaruukuista. Ruukut on tehty terrakotta, itsekovettuvasta massasta, sekä kaksi on valkoisesta paperimassasta, tehty savisin sormin . Muottiin taikka saveen pitää laittaa paljon talkkia, näin ne on helppo saada ulos. Jossain ruukuissa on maalia, sinisissä on liimaa ja värillistä hiekkaa, pinnassa vielä liimaa.







Nämä ovat muotin alaosassa tehtyjä viilikulhoja sekä muita astioita. Joitain savimöykkyjä painoin pieneen koriin, niin tuli myös kaunis pinta kulhoihin.







Kovin on pieniä minun "hopeakulhoni". Tässä liimapuikon päällä olevat jalalliset astiat ovat rondellin puolikkaista rakennettu. Rondellit ovat koruntekijöiden juttuja, onneksi ne välillä menevät halki ja niin välissä olevat kauniit kimaltavat timanit irtoavat, näin saa äitekin jotain mielenkiintoista askarreltavaa.







Näin kaksi erikokoista koristehelmen osaa vastakkain ja hieno kulho on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti