maanantai 12. lokakuuta 2015

Reppuja reissulle


Kokeilu tuotti erilaisia reppuja, ei tosin aina materiaalivalinnat osuneet kohdilleen.


Nämä ovat kaikki puuvilla kankaasta, yksi on farmari housujen lahkeesta tehty. Farkku kangas on helposti purkautuvaa ja hieman jäykkää näin pieniin askarteluihin. Kiinnitin kantokahvat pienillä nuppineuloilla.


Oikeanpuoleiset punainen ja tummansininen ovat nukkapintaista materiaalia ja liian jäykkää. Keskellä oleva tiilenpunainen on myös puuvilla kangasta ja se onnistui hyvin. Pahin vihollinen näiden teossa on kuitenkin liima, sitä tulee aina jostain raosta pintaan ja tahrii koko työn, huoh!


Tässä vielä ohjetta: Vaahtomuovista tai mistä tahansa noin 1 cm paksuisesta materiaalista leikataan pieni pala, jonka kulmat pyöristetään. Kankaasta on leikattuna sopivat palat etu- ja takapuolelle, kulmiin myös pienet leikkaukset.


Liimaa kankaan reunoihin ja käännetään sivuille ja päätyihin.


Hyvä on puristaa kulmat yhteen, jotka leikataan pois.


Liima pitää nyt kankaan hyvin palan ympärillä. Reunapala joka kiertää ympäri liimataan näin, sauma keskelle. Toinen suikale liimataan kaksin kerroin, siitä leikataan olkaimet ja kantokahvat reppuun


Nyt jää sauma sisäpuolelle ja nauhan kiinnitys aloitetaan puolesta välistä pitkää sivua.


Ympäri kierretty nauha katkaistaan sopivaan mittaan. Taskuksi voi kääntää palan kangasta ja liimata kiinni.


Nyt vielä ohuet suikaleet sangoiksi ja taakse repun kantohihnoiksi.Lehdissä on mainoksia repuista joista voi leikata sopivia logoja reppuihin. Reppuun voi tehdä lisää erilaisia taskuja, itse laitoin pariin opaskartat mukaan.

8 kommenttia:

 1. Preciosas mochilas!! Cuanta variedad para elegir,te quedaron fantásticas!!
  Gracias por explicarnos el proceso.
  Besos.

  VastaaPoista
 2. Laukkuohjeiden lisäksi nyt reppuohje, kiitos. Hienoja reppuja! Tänään just tein pikku käsilaukun hiirelleni, että Snadissa olisi nättinä.

  VastaaPoista
 3. Hei! Olen tehnyt saman tyyppisiä reppuja. Kokeilepa näin. Liimaa ensin vaahtomuovin tai styroxin reunoihin maalarinteippi. Repun reunoihin liimattavan kankaan olen ensin liimannut saumanvaroistaan ohueeseen kartonkiin Tacky Gluella. Liima ei pääse tuolloin kartongin läpi kankaaseen. Levitä liima tikulla ohuelti ja tasaisesti. Repun etu- ja takapuolelle tulevan kankaan olen liimannut Tacky Gluella vain reunoistaan. Kulmat olen tehnyt samoin kuin sinä. Sitten olen lopuksi kiinnittänyt repun sivuja kiertävän kankaalla päällystetyn kartonkikaitaleen Tacky Gluella. Kokeile tätä systeemiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikille kommenteista. Nyt aion kokeilla Sirkan ohjetta, että ei se liima aina pilaa hienoja yrityksiä.

   Poista
 4. Hienoja laukkuja. Täytyypä kokeilla näitäkin -kiitos ohjeesta

  VastaaPoista
 5. Hienoja reppuja. Kivat vaihekuvatkin - näyttää niiiiiin helpolta :)

  VastaaPoista