keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kaapelikelat


Elli löysi tämän, jo hieman ruostuneemman kaapelikelanKaikki alkoi siitä kun tyttäreni toi minulle ompelukoneen puolia, koska hänestä ne näyttivät samalta kuin elokuvakelat.


Siitä se sitten lähti, tein niistä kaapelikeloja ja vihreä johto on tietenkin vesiletku.


Muovisen kelan maalasin siniseksi askartelumaalilla.


Rautalangasta vääntelemällä tulee runko. Keskiosan kelalle voi tehdä muovisesta kuulakärkikynän sisäosasta tai puisesta kukkakepistä, johon tein rautalangan mentävän reiän.


Toiseen päähän tätä keskitappia pitää laittaa joko nasta, neppari tai pahvin pala, näin kela pysyy ja pääsee pyörimään akselissaan. Pieni puutappi pahvin läpi ja kiinni liimalla, tällä pyöritetään kelaa


Ohutta sähköjohtoa kelalle ja päähän jokin vahvike, tässä pala isompaa johdon kuorta ja pieni pätkä rautalankaa. Vielä tarvitaan joku mihin voi liittää sähköpistoke, tässä jouluvalolampusta pala, jossa kaksi reikää.


Lopuksi kela paikoillaan keskitapissa, joka reiästä painetaan  rungon rautalankaan, kädensija taivutetaan takaisin kelan yli,
siihen lisäsin vielä palan sähköjohdon kuorta.


5 kommenttia:

 1. Vau! Vaikka edellisen postauksesi keloja tuli katseltua, ei niistä hetkeksikään tullut mieleen ompelukoneen puolat. Kiitos mainiosta ohjeesta.

  VastaaPoista
 2. Aivan erinomainen ohje, niin hyvin keksitty ja toteutettu. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. What a great idea. I have 2 old bobbins that I can use. Thank you for posting the tutorial.

  VastaaPoista
 4. Hyvin taas keksitty. Minulla on noita vanhempia metallipuolia kaapin kohjalla. Taidanpa värkkäillä puutarhaletkun minäkin. Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 5. Hänellä oli hieno ajatus, kiitos turorialista.

  VastaaPoista