perjantai 11. helmikuuta 2011

Lasitiiliseinä


Kerran asioidessani kaakeliliikkeessä sain kaksi kourallista pieniä mosaiikkikaakelin paloja. Nyt kaivaessani niitä esiin oli ajatuksena poistaa takana oleva vaalea osa, näin niistä tulisi läpinäkyviä "lasitiiliä". Uhrasin työhön monta taidokasta poistoyritystä kuten: puukkoa, viilaa, tinneriä, asetoonia ja sähköistä hiomalaitetta, kaikki tuloksetta! Niinpä oli tyytyminen vähän erilaisempaan ratkaisuun. Paloja kun oli vain rajallinen määrä, niistä tuli "ikkunat" laittamalla paloja päällekkäin, kuitenkin osa kaakelista jäi seinän ulkopuolelle. Muut palat liimasin normaalisti pahville ja jätin aukot vain ikkunatiilille.

Ikkunatiilet voi toimia tässä seinässä ihan hyvin, sillä toiselle puolelle seinää tulee kylpyamme, myöhemmin ehkä poreamme. Seinä tulee tämän kaakelilattian päälle.

Kylpijän kannalta on tehty sopivalle korkeudelle hyllytaso mihin voi laskea juomapullonsa tai vaikkapa kynttilät palamaan. Yläosassa kontaktimuovi ja paneelina bambutablettia.

Koko tämä kylpynurkkaus tulee taiteilijan oleskelutilaan. Rakentelin ison peilin kehyksiin koska hänellä on taipumus myös tutkiskella ihmisen anatomiaa tarkemmin, omaa luomistyötään silmälläpitäen.


Nyt kun osat tulivat valmiiksi meni kaikki ajatukset uusiksi, mittasuhteiden muututtua. "Tiilet" sekä kaakelien koko ei ollut suunnitteluvaiheessa tiedossa. Ei ollut välinettä millä näitä pieniä olisi vielä paloitellut joten aloitin kaiken väärästä kohdasta. Peili on mitoitettu pystyyn seinälle, nyt on kaakelit lattiaan joten peili tulee vaakatasoon. Seinä on sentin liian lyhyt, lattian kaakelit olivat vähän isommat. Takaseinä rakennuksesta on vielä irti joten siihen laitetut kuvatapetit täytyi ottaa pois sillä lattia muutti myös oletetun seinän paikkaa. Näin sitä oppii aina jotain uutta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti