sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Vanhan vajan valitus...


On vielä puolet jäljellä kaupan hedelmälaatikosta. Pohjalistat ovat nyt parasta meteriaalia tehdä ulkovaja Miesten palvelutalon katolle, mikä on Taiteilijan pihaterassi.


Rakettitikut olivat hyviä hirsiaineita tehdä kantavat tukipuut vajaan. Seinälaudoiksi pienensin hedelmälaatikon alapohjasta paksumpia listoja.


Nämä kaikki on käsitelty pähkinäpetsillä ja lisätty hieman maalia. Maaleja on pyhitty ja hiottu osin pois, vanhan vaikutelman saamiseksi.


Lopuksi puuvillakankaalla hankaamalla kiillotin pintaa, näin tuli hieno sileä ja tikuton lautaseinä.


Laatikosta sai myös vahvempaa lautaa, mistä sahasin palan lattiaksi.


Lattiapalaan tein urat jäljittelemään laudoitusta sekä kolot pystytolppia varten. Pohjassa myös petsiä ja maalia, sekä lopuksi kiillotus kankaalla.


Hedelmälaatikon isoista pohjalistoista sai hienoja päreitä kattoon. Huiskin erilaisia maaleja ja runsaasti vettä, näin tuli monenväristä päreainetta.


Puun kuivuttua leikkasin siitä noin 2 cm siivuja jotka vielä leikkelin sopiviksi päreiksi.


Laudoituskehikko on myös tehty ohuesta puulistasta ja maalattu. Tässä päreet ovat kiinnitetty liimalla aluslaudoitukseen, hieman on päässyt jo sammaltakin kasvun alkuun.


Alapuolella on laudoituksen tukena pieniä hirsiä, puretusta rakennuksesta.

4 kommenttia:

 1. Tosi hyvännäköistä pintaa olet saanut aikaiseksi. Tämä onkin mielenkiintoinen projekti ja ollut kiva seurata sen edistymistä.

  VastaaPoista
 2. Ja nämä rakennusprojektit, ihana, että kuvaat ne näin vaihe vaiheelta. Näin tumpelompikin saa vinkkiä. Niin on upeaa elämää nähnyttä pintaa taas valmiina!

  VastaaPoista
 3. Kävin taas ihastelemassa. Paljon on tapahtunut sitten viime käynnin :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten hienoa! Tästä tulee todella aidon värinen ja oloinen vanha hökkeli!

  VastaaPoista