maanantai 9. syyskuuta 2013

Maatuva muovikannu


Posliiniset kaatokannut tulivat tarpeeseen, näitä oli ennen joka talossa monta kappaletta. Nyt saa Hannukkalan väki kunnollisen maitokannun jossa kuvattuna maalaismaisema.


Muumikannu sopii ehkä vähän nykyaikaisempaan kotiin. Vihreä tekstitetty kannu kuuluu varmasti Salon perheen astiakaappiin, koska niin lukee astian kyljessä. Muihin laitoin kuviot siirtokuvina. Lehdistä otetut kuvat sivelin kynsilakalla, kuivuttuaan liuotin vedessä paperin takapuolelta irti, pieni tippa liimaa ja kiini kannuun, lopuksi vielä kerros väritöntä kynsilakkaa.


Oikeasti nämä kaatokannut ovat tehdyt valkoisista kuulakärkikynistä sahaamalla pala. Kolme kannua on Salon logolla varustetusta, egologisesti maatuvasta kynästä. Rantasipin kynästä sahasin palan ja varovaisesti vääntelin nokan kannulle.


Tähän kaatimeen tein kädensijan valkoisesta sähköjohdon ulkokuoresta. Lopuksi hieman santapaperia ja tietysti väritöntä kynsilakkaa pintaan.

11 kommenttia:

 1. Todella hienoja kannuja! Tihrustin ja tihrustin, että miten olet saanut muovailtua noin tasakokoisia kannuja ja tunsin itseni täysin peukalokeskelläkämmentä-tyypiksi. Kyllä helpotti kun olet sentään sahannut palat kynästä, tuon nokan tekokin on jo oma juttunsa.

  VastaaPoista
 2. Ohhoh! Kyllä oot kätevä! Tuo viimeinen nokkineen on suosikkini!

  VastaaPoista
 3. Luovuus huipussaan!Tuota kuvansiirtomenetelmää pitää ehdottomasti kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
 4. Siis kynsilakkaa kuvan päälle ja veteen ja kuva on kynsilakassa? Oho, enpäs ole ennen tuollaista tajunnus. Kauniita kannuja on siällä saatu aikaan :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos idean ja tekniikan jakamisesta. Taitaa mennä kokeiluun tässä syksyn aikana :)

  VastaaPoista
 6. Enhorabuena por tan magnífico trabajo; las jarras han quedado estupenda.
  Un cordial saludo.

  VastaaPoista
 7. This is such a wonderful technique and the jugs look so Good! Thank you for this great tutorial!

  elizabeth

  VastaaPoista
 8. Kiitos tästä ideasta! Porukalla kokeiltiin ja täältä voit nähdä mitä saatiin aikaan.
  http://anskunmineilyt.blogspot.fi/2014/09/kannuja-ja-termareita.html

  VastaaPoista
 9. Tätä pitää kokeilla! Varsinkin kuvansiirtotekniikkaa! Minkälaista paperia pitää olla jos sivelee kynsilakalla, Hesarin tapaista ohutta vai käykö joku naistenlehden tapainen? Hienoja kannuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen siirtänyt kynsilakalla myös viikkolehden kuvia sekä itse tulostettuja. Kova paperi onnistuu hyvin, pitää vain liottaa vedessä kauemmin ja varovasti hieroa paperi toiselta puolen irti.

   Poista