maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tervehdyksiä maailmalta


Madam Mailis on saanut postia Vaarinmökin ikäneidolta.


Parahin Madam Mailis!
Haluan vielä kerran kiittää sinua rohkeasta päätöksestäsi lahjoittaa poikalapsesi minulle.
Koska mökissäni on nyt mies, vaikkakin aika pieni, luulen etten enään tarvitse tätä uskollista ystävääni, isokokoista kaulinta. Se on roikkunut vuosia käteni ulottuvilla mökkini keittiön seinällä. Kaulinta olen käyttänyt pääasiassa sopimattomasti käyttäytyvien herrahenkilöiden häätämiseen huushollistani. Se on aina toiminut loistavasti! Ajattelin, että nyt kun sinulla hoteissasi ihka uusi aviomies, jota et ole voinut itse kasvattaa, saattaisit ehkä joskus tarvita tätä näyttääksesi kuka on Madam talossaan. Ehkäpä saat kapineella jopa anopin ojennukseen . . .

 
Liitän mukaan myös pullollisen valmistamaani seljaviiniä ja pari seljan taimea. Jos ihastut viinin makuun voit itsekin ruveta sitä valmistamaan, jahka taimet kantavat satoa. Taimet ovat mustaseljan taimia, eivätkä myrkyllisiä. Kotikylässäni perimätieto kertoo, selja auttaa vatsan vaivoissa, helpottaa reumatismia ja suojaa kaikelta pahalta! Omat kokemukseni seljaviinin parantavasta voimasta ovat olleet rohkaisevia, yleensä sitä nautittuani, olen unohtanut reumatismini kokonaan!

Lämpimin terveisin Vaarinmökin ikäneito ja pikkumies


 Tuli myöskin toinen kirje:

Hyvä Madam Mailis!
Myöhästyneet onnittelut häiden johdosta. Ohessa pienet kahleet jotta saat aviomiehesi pidettyä aloillaan, kun olen kuullut Sulon olevan "vapaa sielu"

Kaikella lämmöllä Liedon Leidi Kipene


Samalla tuli myös hopeinen, safiirilla koristeltu parsinneula.


Kahleet ovat tarkasti käsityönä metalista sahattu ja taottu, samoin ketjun jokainen lenkki. Nämä ovat Muinaistekniikka-artesaani Päivi Rutasen tekemät.


Jonkinlaista keskustelua on ollut nyt tästä Sulon asemasta talossa. Madam Mailis antoi hänelle tehtävän, tästä lähtien on Sulon parsittava kaikki sukat sekä muut, mitkä kunnostusta kaipaavat. Muussa tapauksessa Mailis neuloo viikinkimekon Sulolle, jonka kaavat tulivat juuri kirjeessä. Kahleet ja kaulin kyllä jouduttaa kummasti Sulonkin liikkeitä!6 kommenttia:

 1. Ahahaha! Toi Sulon kauhunsekainen ilme... Taitaa isäntä ymmärtää paikkansa :D

  VastaaPoista
 2. Järjestys se olla pitää ja kullakin asialla oma paikkansa. Sulollakin.

  VastaaPoista
 3. Taitaa Sulo-rukka miettiä, mihin sudenkuoppaan pää tuli pistettyä. Mutta parempi tossun alla kuin taivasalla, eiköhän Sulo sen ymmärrä ja toivotaan että poika peri äidiltään hieman ompelutaitoja, jotta saa leipää suuhunsa aika ajoin :) Voin ihan hyvillä mielin myöntää, että Sulo sai elellä nuoruutensa vapaana kuin taivaan lintu ja ilman äidin kurittavaa kättä, isästä puhumattakaan. Parempi oli antaa ison koltiaisen kasvaa muualla kuin äidin helmoissa, joten lienee Sulolla nyt oppimista. Näyttääpä nyt olevan pariskunnan onnelle monenmoista tuen antajaa, se on hyvä se. Oikean rattoisaa elämää molemmille toivottelee Anja-anoppi

  VastaaPoista
 4. Rantatieltä, ojan laidasta
  pajunkissoja löydän.
  Niitää minä pääsiäisenä
  luoksesi kannan..

  Hyvää pääsiäistä toivottellen
  Mare ja Eevert

  VastaaPoista
 5. Hih, hih, hih.... kyllä nyt koittaa Sulolla toisenmoinen aika elämässään. Jos on iloa ja nautintoa, niin sen etee pitää jotain myös tehdä :)
  Hyvä tuki näuttää Maj-Liksella olevan ihan anoppia myöden ja myös lasten kasvattivanhemmilta.
  Ja mitkä kahleet! Hih, hih... niihin ei taida Sulo haluta - ainakaan rangaistusmielessä!

  VastaaPoista