torstai 29. tammikuuta 2015

Kuka on muuttanut taloon...


Nyt on rakennettavan talon ulkoverhous hyvällä alulla ja Madam Mailis näkee sen ensimmäistä kertaa. Miehensä Sutenööri Sulo esittelee miten työmiehet ovat saaneet rakennuksen päätyyn hienon laudoituksen, hänen itsensä ollessa Turussa hakemassa kaveriaan Harria.


Aikaisemmin Harri oli suurikokoinen voimamies, eikä mitenkään olisi sopinut tästä ovesta. Nykyisin hän on kovasti menettänyt mitoistaan, johtuen putoamisesta Aurajokeen siellä Turussa.


Tämä kuva on otettu ennen sitä surullisen kuuluisaa Turun matkaa, kun kaikki oli vielä hyvin?

Uusi rakennusmies Lars on hieman ihmeissään talon kunnosta, mutta kyllä tästä vielä hieno tulee kun hän pääsee hommiin.


Mailis on aivan tyrmistynyt talon materiaali valinnasta jonka hän on antanut miehensä tehtäväksi. Hän nimenomaan pyysi taloon kullatut ikkunanpielet sekä oven joka olisi myös kultainen.

Hän antoi jopa rahat Sulolle niiden hankintaan jo ennen Turkuun lähtöä. Nyt talossa on punainen ovi, Harri jo koputtaa oveen ja nuori neiti tulee avaamaan.
"Kuka nyt on jo tänne muuttanut asumaan, kun oven takana on kultakutrinen nainen?" huutaa Mailis jo ihan kauhuissaan


Miehet nyt kilvan selittelee, miten täällä on kovasti tehty töitä ja on tarvittu tietenkin kahvinkeittäjä paikalle. Hän on ihan väliaikainen asukas, miesten mielestäJa selityksiä kyllä riittää . . . . .


Sitten jo siirryttiin talon etupuolelle tarkastelemaan tuloksia - - - - Madam Mailis romahti täysin ja miehet jäykistyivät kauhusta, mitä on tuolla yläkerrassa . . . . .


Kauhun huutoja, itkua ja raivoa oli yhtä aikaa ilmassa! Tämän julman kohtalon sai kokea jokainen paikalla olija, sillä Mailiksen tuskalla ei ollut enään sanoja eikä voimia, nähdessään kauniin talonsa joutuneen huijareiden ja haamujen käsiin. Julkisivun ikkunanpielet eivät nekään olleet sitä mitä piti!


Talon remontti on kyllä pahasti kesken ja edelliset rakennusmiehet lähteneet matkoihinsa, joten on keksittävä jotain mikä pelastaisi tilanteen?
Tästä ei Sulo uskaltanut kertoa vaimolleen ihan kaikkea totuutta ja osuuttaan tähän huonolta näyttävään tilanteeseen.


1 kommentti:

  1. Tietenkin Sulo laittoi punaisen oven taloon, koska synnyinkodissaan on samanlainen punainen ovi. Kai se pitää koti-ikävän loitolla?

    VastaaPoista