tiistai 16. marraskuuta 2010

Kaappikello Hannukkalaan


Tästä alkaa suuri suunnitelma saada lattiakello Hannukkalaan. Olen itse rakentanut aikuisten kokoisen kaappikellon, joten kokemusta on. Näin se alkuperäinenkin aloitettiin lankkujen liimaamisella. Katsotaan mikä on lopputulos?

Nyt on kaiverrettu kellolle pesä ja heilurille kolo. Kello on jo lopettanut käymisensä joten sen voi piilottaa sopivasti tähän kaappiin. Nyt vain liimaa väliin ja puristimet paikoilleen.

Tässä on jo etukansien sovitus ja heiluri sekä punnukset. Keskimmäisessä ovessa on lasillinen aukko josta näkyy heilurin liike (nappi) sekä punnukset (korun osia) jotka ovat ketjussa, näin ne hieman liikkuvat. Keskikansi tulee kiinni vain yhdellä naulalla sekä lenkkipäisellä piikillä joten sen voi myös aukaista tarvittaesssa. Alin kansi sekä kellon kehys tulee liimalla kiinni.

Monien vaiheiden jälkeen tuli se viimein valmiiksi. Tässä takaa...

.. ja sivulta...

.. sekä edestä. Lisäosa edessä alhaalla on listan pala joka tukevoittaa kellon pysymistä pystyssä. Tämä kello valmistui kuitenkin kohtuullisessa ajassa, edellinen tekemäni kaappikello kesti tehdä 23 vuotta! Kaikesta huolimatta kukaan ei kysy paljonko meni aikaa vaan "kuka sen on tehnyt?"

Tässä on aito 1:1 ja alkuperäinen lattiakello jonka olen rakentanut valmiiksi muutama vuosi takaperin. Koneisto on tilattu saksasta ja muu materiaali on kotimaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti