lauantai 6. marraskuuta 2010

Pesuhuone ja vessa


Kotapadassa keitetään vettä pyykkipäivänä ja Upon pulsaattori koneessa saadaan putipuhdasta. Taustalla näkyvä lavuaari on irrotettu valmiista kaapista ja siihen on nyt rakennettu alustaksi Bilteman sytykkeistä taso ja syömäpuikoista on saatu jalat. Lamppu on vahasta korusta. Jotta ovesta sisään astuva ei törmäisi vessan pönttöön on oven eteen on rakennettu seinä. Materiaalina on bambuinen pöytätabletti. Seinää voidaan liikuttaa katossa ja lattiassa olevien kiskojen välissä.Vessan pönttö on itse rakennettu. Vesisäiliö on balsasta veistelty ja nuppi korvakorun osa.  Posliininen pönttö on terveysjuoma pullon yläosasta, käännetty ylösalaisin. Istuinrengas ja kansi ovat vanerista. Tulisuudelma on lastenpelin osa.  Viereinen pöytä on löytö Lahden nukkekotimarkkinoilta.  


Sisävessa ja pesuhuone ovat mielikuvituksen tuotetta. Talossa on vieläkin käytössä kesäisin ulkovessa jonka ikä ylittää reilusti 100 vuotta. Pesutupa oli pihasaunan yhteydessä. Saunassa otetaan vieläkin rentouttavia löylyjä kertalämmitteisen kiukaan lämmössä ja tänä päivänä meillä on lisäksi ihana kylpytynnyri pihalla.
Kotapata on tehty terveysjuoma pullosta, deodorantin korkista, mausteputkesta ja annoskiposta.  Terveysjuomapullo lyhennetään etiketin yläpuolelta, niin että deodorantin korkki mahtuu sen sisään. Mausteputkilosta leikataan pätkä taakse savuhormiksi. Annoskiposta leikataan pohjalevy kotapadan kanneksi liimaten siihen helmi keskelle nupiksi. Maalataan koko komeus.  Pataan on tehty mehutetran muovikorkista luukku tulipesään.
Ja tässä komea kotapata esittelyssä.  Upo pesukone on vieressä, tähän idea syntyi varastosta löytyneestä aidosta Uposta.
Tältä näytti 1:1 pesukone joitakin vuosia sitten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti