maanantai 22. marraskuuta 2010

Perinteiset puutuolit


Tässä kasa Bilteman sytyketikkuja. Pitäähän saada saliin tuolit ja pöytä. Nämä palat on sahattu vannesahalla "noin sinnepäin" mallin mukaan jonka tein ensin keltaisesta muovista.

Olin aikaisemmin liimannut kolme tikkua yhteen josta sahasin istuinosat. Aluksi liimasin sivusarjat sekä etujalat.

Seuraavaksi selkänojan osat yhteen. Tässä jo hieman oli vaikeuksia saada pienet palat pysymään kohdillaan joten otin järeemmän liiman käyttöön, siis kontaktiliiman.
Nyt on kaikki saatu yhdistettyä ja suurin homma on tietenkin saada ne liimajäljet ja kaikki ylimääräinen hiotuksi pois. Pienet kuviot on vaikeita saada edes vähän muistuttamaan toisiaan joten sopivalla kaiverrusterällä saa liimajäljetkin poistettua. Siihen on oikein hyvänä apuna hammaslääkärin poranterät. (Kannattaa pyytää seuraavalla hammaslääkäri käynnillä.) Jos poranterät ovat liian ohuita niihin voi laittaa kierroksen teippiä niin johan pysyy reiässä, näin sen saa kiristettyä.

Tässä on tuolit pintakäsittelyä vailla. Ensin laitan pähkinä petsin ja sen kuivuttua pähkinä sävyisen puuvahan.

Lopuksi vähän sumutettavaa lakkaa. Tuolit on juuri sopivasti käytetyn näköisiä. Yksinäinen muovituoli on maalattu öljymaalilla ja saa vielä lopullisen värinsä myöhemmin. Pöytä on tammiviilutetusta vanerista samoin jalat. Koko pöytä sai saman käsittelyn kuin tuolitkin.

Tämä on talon 1:1 alkuperäinen tuoli jonka mukaan tein mini versiot, tuoli on edelleen käytössä.

Tämä on saman tyylinen jonka olen joskus kunnostanut ja tehnyt siihen ootraamalla (puumukaelma) kuvion kuten alkuperäisissäkin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti