maanantai 12. marraskuuta 2012

Grammari pyyhkii hyvin


Joskus se lähtee pienestäkin, tekemisen innostus! Lapseni antoi minulle pyyhekumin joka oli tehty gramofonin muotoiseksi, sitä tekemisen intoa ei voinut vastustaa.


Nämä ovat perusta koko soittimelle. Nitojan niitti sopii grammarin neulaksi, toinen haara hieman lyhennettynä ja pienillä lisäyksillä.Kaupasta saatu hedelmälaatikko on tehty eripaksuisista listoista, siitä sain runkoon kahta eripaksuista puuta.Äänitorvi on pahvista leikattu ja liimalla kasattu sekä päälystetyllä rautalangalla sai sopivan kääntyvän kiinnitysosan. Lopuksi mustaa maalia ja ääriviivatarraa reunaan.Muovirattaat jostain puretusta laitteesta sopivat hyvin levylautaseksi. Maalasin ne mustaksi ja netistä tulostettu levy päälle. Grammarin neulaan lisäsin sen pyöreän osan mistä neula nostetaan ylös, (en tiedä nimeä) Veivi on nuppineula ja korunosa.


Tässä ne nyt ovat. Pienin on koko 1:18 joten taitaa Jarmiinan mummo saada oman soittimen. Keskimmäinen on ehkä lähempänä 1:12 ja kolmas sitä oikeaa 1:12 kokoa, luulen?


Pitäähän niitä levyjä olla mitä voi soitella, koska on kunnon soitin. Netistä tulostettuja levynkansia ja levyjä. Paperista tein kotelot levyille, nyt voi kuunnella Reijo Taipaletta ja Jamppa Tuomista sekä muutakin tunnelmallista musiikkia.

2 kommenttia:

  1. Jo on komeat soittimet! Kelpaa niillä levyjä kuunnella.

    VastaaPoista
  2. Voi mitenkä täällä on taitava ideoitsija taas touhuillut. TOSI HIENOJA OVAT!Itselläni on nyt ollut ´´laiskoja päiviä´´.

    VastaaPoista