lauantai 17. marraskuuta 2012

Kukkamultaa

Liekö Kekkilää vai Biolania mutta multaa on.


Blogeissa on ollut monenlaisia istusmateriaaleja käytössä. Monessa multana on käytetty näkyvissä pintaosissa kahvinporoja. Itsekkin tykkään käyttää kahvia näin, koska sitä en juo ollenkaan. Laiskana tekijänä olenkin sitten ottanut kahvin poroja kippoon ja lisäännyt mukaan erikeepperiä ja vettä, ja sekoittanut kahvikeepperin.


Tällä sitten olen täyttänyt kukkapurkeiksi tarkoitetut kipot ja istuttanut kukkaset siihen. Tämä seos säilyy muutamia päiviä tiiviissä kipossa eli jos ei heti kerkiä istuttamaan kaikkia kukkasiaan niin voipi jatkaa lähipäivinä. Tällä kertaa seoksesta tuli liian kostea ja kuivuttuaan kukat meinasivat irrota purkeistaan, tälläista ongelmaa ei ole ennen ollutkaan.


Varsinkin silloin sinunlla on kirkkaita kukkaruukkuja kahvikeepperi näyttää aivan oikealta mullalta. Valitettavasti en saanut niin hyvää kuvaa ruukusta multineen kukin olisin halunnut, mutta idea oli se tärkein.


Hyasintit on tehty topsi pumpulipuikoista liiman ja helmien avulla. Olen sitten leikannut silkkikukkasesta lehdet kukkasiin. Sammal on Tiimarista ostettua tekokuitu sammalta.


3 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä hyasintteja. Samalla tekniikalla olen tehnyt itsekin, mutta sinulla on ollut hurjan pieniä helmiä käytössä. Kaunis istutus!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kahvikeeperimulta-ideoinnista ( pistänpä mieleen), kukat ovat tosi kauniita, ihana asetelma.

    VastaaPoista
  3. Ai jukra kun on ihania hyasintteja! Pitää varmaan lainata ideaa :D

    VastaaPoista